Error showing flash-object.

Verantwoord zonnen 

Uit wetenschappelijke hoek komen steeds meer geluiden dat zonnen ook gezond is. Niet iedereen komt namelijk naar BlueBox Hasselt om bruin te worden. Mensen komen ook voor een betere doorbloeding van hun spieren en gewrichten, ter verbetering van hun huid, om zich te wapenen tegen een (opkomende) winterdepressie of gewoon om zich even over te geven aan de zonnewarmte. Zonlicht heeft namelijk, in gezonde dosis, veel positieve effecten op je gezondheid en je gemoed. In de eerste plaats voel je je natuurlijk behaaglijk en ontspannen door de warmte van de zon of zonnebank. Zonnen biedt echter meer voordelen:


Betere doorbloeding

Een of twee keer per week een kleine dosis zonlicht (van zon of zonnebank) stimuleert een groot aantal lichaamsprocessen: zowel de doorbloeding van de huid en spieren als verschillende klierfuncties worden aanzienlijk verbeterd.


Een verhoogde weerstand  
                                                       
Langdurige stresssituaties ondermijnen je gezondheid. Zonnen ontspant en de warmte heeft een rustgevende invloed. Door regelmatig te ontspannen, ben je minder vatbaar voor virussen en andere ziektes.


Vitamine D

Ook is zonlicht verantwoordelijk voor de aanmaak van vitamine D. Steeds meer komt wetenschappelijk vast te staan dat deze vitamine niet alleen onmisbaar is voor sterke botten, maar ook de kans op borst en prostaatkanker, multiple sclerose, psoriasisachtige aandoeningen en depressies kan helpen voorkomen.


Anti-winterdepressie

Veel mensen hebben last van winterdepressies. Vooral als je van nature een donkere huidskleur hebt, kun je last hebben van het gebrek aan zon in ons Belgisch klimaat. Een wekelijks zonnebezoek kan dan helpen. Onder invloed van uv-licht wordt er namelijk endorfine (ook wel het gelukshormoon genoemd) aangemaakt in je hersenen. Dit hormoon verbetert je humeur en geeft je een gevoel van geluk.