home

De behandeling 

Hoe groeit haar?
Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase = anagene fase, de overgangsfase = catagene fase en de rustfase = telogene fase. De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaamsgebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ca. 20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. U mag rekenen op ca. 5 à 8 behandelingen. De eerste 4 behandelingen zullen met een tussenpauze van 6 tot 8 weken zijn, nadien van 6 tot 12 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Zijn de resulaten definitief?
Ja, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling). Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een jaarlijks onderhoudsbeurtje is aanbevolen.

Is de diodelaser veilig?
Ja. De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term ‘permanente haarreductie’ voeren. De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE 0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

Wat gebeurt er na de behandeling?
Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich altijd weer vanzelf.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?
In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen! Echter een paar uitzonderingen; lichte donshaartjes en harde witte (grijze) haren reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.

Welke punten moet ik in acht nemen alvorens het starten met de laserbehandeling?
- Ca. 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen.
  Alvorens het starten van de eerste behandeling moet de haar een minimale lengte hebben
  van ca. 2-3 mm, zo kunnen we de haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling
  van de laser bepalen.
- Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) zullen 1 week
  alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken (vb. Zovirax).
- Bij acute psoriasis, eczeem en acné kan er niet behandeld worden.
- Bij gebruik van self-tanningscrèmes kan er niet behandeld worden.
- Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser,
  medische dermabrasie,... moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden
  alvorens het starten van een laserbehandeling.
- Bij inname van zware vitamine A preparaten of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling
  tijdelijk af te raden..